Jdi na obsah Jdi na menu
 


The Big Bang Theory

10. 5. 2010

Big Bang Theory - Seriál

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Americký sitcom, který přinesl svěží vítr do tématu soužití geeků a nerdů s "normálními" lidmi. Po vzoru například první sezóny IT Crowd přivádí duo tvůrců Chuck Lore a Bill Prady na jedné straně Leonarda, Sheldona a jejich přátele Howarda a Rajeshe a na druhé Penny, jejich novou sousedku, do bytů naproti sobě ve čtvrtém patře jednoho domu v Los Angeles.
 
Leonard, který má snad největší ponětí o "světě tam venku" se během první sezóny snaží o sblížení s Penny. Každý z dílů koření popkulturně ovlivněné komentáře a hlavně větší než malé množství fyzikálních a jiných vědeckých zákonitostí, uvedených více či méně úspěšně do praxe. 
První sezóna se začala vysílat v USA v listopadu 2007 a po stávce scénáristů pokračovala od března do května 2008. Celkem bylo v prní sezóně odvysíláno 17 dílů a v září 2008 začala sezóna druhá. Ta skončila v květnu 2009 po 23 epizodách. Zároveň byla na jaře 2009 podepsána smlouva o natočení dalších dvou řad seriálu.
Třetí řada začala 22.9.2009 a očekává se opět cca 22-24 epizod.
 
V dubnu 2009 začala vysílat v ČR seriál televize Prima Cool, ovšem pouze s dabingem a v ořezaném formátu 4:3. Přestože s vcelku kvalitním překladem, vzbudil dabing vcelku velkou vlnu nevole, hlavně vzhledem k nudnému recitování textů některými postavami a snaze míchat do vědeckých rozhovorů cool nespisovné koncovky.

Nejlepším způsobem jak zjistit, jestli je tohle typ seriálu, který vás zaujme, je zkouknout alespoň jednu epizodu. A rozhodně nezačínejte dabovanou, ochudíte se o velkou část zážitku.