Jdi na obsah Jdi na menu
 


Black Books

10. 5. 2010

 

Black Books

 

Třísériový (3x6 dílů) britský sitcom (2000 - 2004) z dílny Grahama Linemana a Dylana Morana - oba si v seriálu zahráli - Moran ztvárnil hlavní postavu, irského majitele antikvariálu v Bloomsbury v Londýně, Lineman se v seriálu objevil ve dvou epizodách ve vedlejších rolích.

Black Books, antikvariát Bernarda Blacka, kde dostanete pořádně vynadáno, když si chcete koupit knížku a možná vám i namlátí, je místem veškerého dění seriálu. Bernard nesnáší knihy nerad je prodává i kupuje nejvíc ze všeho nesnáší zákazníky, kteří si k němu přijdou knihu koupit. Pokud někomu knihu nakonec knihu prodá, tak jenom několik stránek :-)

Bernard, notorický alkoholik a kuřák, jeho jediný zaměstnanec Manny Bianco (Bill Bailey), z jehož podoby si Bernard neustále utahuje a Fran Katzenjammer (Tamsin Greig), Bernardova nejlepší kamarádka ze sousedního obchodu, kde prodává "samý kraviny", tvoří výtečnou atmosféru příběhu o jednom zapadlém antikvariátu, kde heslo "náš zákazník, náš pán" rozhodně neplatí a kde se problémy řeší láhví vína.


Bill Bailey

Bill Bailey

Tamsin Greig

Dylan Moran

Tamsin Greig, Dylan Moran, Bill Bailey

Bill Bailey, Tamsin Greig, Dylan Moran

Tamsin Greig, Dylan Moran, Bill Bailey